Slagwerkinfo

Slagwerk INFO

 

Repetitie: vrijdagavond (19:00 – 21:45uur)

De slagwerkgroep is een enthousiaste groep van ongeveer 30 leden, die muziek maakt met behulp van allerlei verschillende soorten percussie en slagwerkinstrumenten. De kracht van de groep is de saamhorigheid tussen de leden in combinatie met een zeer gevarieerd muzikaal programma. De muziek varieert van klassiek tot modern en van popmuziek tot aan swingende sambamuziek.

Het leuke van slagwerk is dat uit alles ritme valt te halen! Ons instrumentarium bestaat uit onder andere:

 • Slagwerkinstrumenten(met stokken): snaredrum, bekkens en pauken
 • Melodische slagwerkinstrumenten: Xylofoon, Marimba en Vibrafoon
 • Slagwerkinstrumenten(zonder stokken): Bongo’s, Conga’s, Djembé en Cajon.

Verbaas je niet als ook emmers, buizen of andere attributen uit de kast worden gepakt. De diversiteit is daardoor zeer groot en maakt het voor de spelende leden zeer uitdagend!

De leden van de slagwerkgroep repeteren op vrijdagavond van 19:00 – 21:45uur. Instructie is in handen van Arie Bom in samenwerking met Marko Knijn.

 

Cursus: Donderdagavond

Iedereen kan meespelen in de slagwerkgroep. Maar het is belangrijk dat een cursus wordt gevolgd om je zelf te ontwikkelen als ware slagwerker. Het volgen van een cursus kost tijd, maar het spelen van de muziek wordt er stukken beter en leuker door.

Richtlijnen voor de lessen

 • Eerste jaar lid – “opstap 1” examen
 • Tweede jaar lid – keuzemodules A diploma examen
  Voorzichtig meedoen met het concert
 • Derde jaar lid – hoofdmodule A diploma examen
  Meedoen bij alle optredens, mogelijkheid tot overstap naar melodisch slagwerk.
 • Vierde jaar lid – hoofdmodule B diploma examen
  Meedoen bij alle optredens, mogelijkheid tot overstap naar drummen, djembe, conga. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om door te gaan met Slagwerk C, en eventueel slagwerk D.

 

Meer weten…

Graag nodigen we je uit om eens langs te komen op de vrijdagavond in het clubgebouw, om de sfeer te proeven en misschien eens proef te spelen. Ervaar ook hoe leuk het is om samen muziek te maken!

Meer weten over slagwerk, proeflessen en meespelen? Mail naar info@mv-ursem.nl